1. Ord.Prof.Fahrettin Kerim Gökay Ruh Sağlığı Merkezi

Ana amaçlarımızdan biri olan ruh sağlığı alanında hizmetlerimizi Ord.Prof.Fahrettin Kerim Gökay Ruh Sağlığı Merkezini kurarak yoğunlaştırmız bulunuyoruz.

İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Vakfımız bünyesinde çocuk ve ergen psikiyatrisi hizmeti vermektedir.

Ayrıca Vakfımız ruh sağlığı (psikiyatri) alanında erişkinlere de hizmet vermektedir.

2. Prof. Dr. Fahrettin Kerim ve Nilüfer Gökay Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi

Çamlıca’daki Vakıf arsamız Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğüne huzurevi inşa edilmesi için şartlı olarak bağışlanmış olup 2002 yılından beri Prof. Dr. Fahrettin Kerim ve Nilüfer Gökay Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olarak faaliyet göstermektedir.

Adres...: Bulgurlu Mah.Çilehane Yolu Üzeri No:37 K.Çamlıca
Telefon : 216 327 86 17
Faks... : 216 327 86 18
e-posta: camlica.huzurevi@istanbulshcek.gov.tr

3. Taşdelen Sağlık Tesisi

Taşdelen beldesinde bulunan Sağlık Tesisimiz Dahiliye, Kadın Doğum ve Kulak-Burun-Boğaz branşlarında halkımız ücretsiz sağlık hizmeti vermektedir.

Her yıl 1000’e yakın hasta bu hizmetten faydalanmaktadır.

4. Fahrettin Kerim Gökay Anadolu Lisesi

1993 - 1994 Eğitim Öğretim yılında Nasrettin Hoca İlköğretim Okulu bünyesinde Nasrettin Hoca Anadolu Lisesi olarak açılmış, 1995'te Vakfımızın katkıları ile Elif Bacı İlköğretim Okulu binasına taşınarak Fahrettin Kerim Gökay Anadolu Lisesi adını almıştır.

Tecrübe ve bilgi seviyesi yüksek bir öğretmen kadrosu tarafından yetiştirilen öğrencileri ile her geçen gün daha iyi bir öğretmen kalitesi yaratma düşüncesi içinde olan oklumuz çağdaş Atatürkçü çizgide laik, modern, yaratıcı, yapıcı eğitim vermeyi ilke edinmiş, dinamik nesiller yetiştirmeye devam etmektedir.

2008 yılında depreme dayanıklı hale getirilen okulumuz Vakfimız tarafından güvenlik kamerası sistemi ve kablosuz internet sistemi ile donatılmıştır.

5. Kütüphane

1991 yılında Cağaloğlu’nda hizmete giren Fahrettin Kerim Gökay Müze ve Kütüphanesi 2005 yılında Göztepe Köşk’e taşındı. Köşkün alt katında faaliyet gösteren Kütüphane ağırlıklı olarak tarih ve tıp üstüne kitaplardan oluşuyor.

Üyelik sistemiyle ödünç verilen kitaplar şu sıralarda Dewey sistemine göre sınıflandırılmaktadır. Üye olmak için 1 adet fotoğraf, nüfüs sureti ve muhtardan alınan ikametgah belgesi gerekmektedir. Üyelik bedelsizdir. Kütüphanemiz haftaiçi 10:00-16:00 saatlerinde açıktır.